”Att bygga ett bryggeri måste få ta tid…………….”

Året var 2014 och ett gäng förväntansfulla gubbar träffades för att prata om att brygga öl. Året är 2020 och ett gäng förväntansfulla gubbar träffas för att brygga öl.

Bryggeri Sjövik startade som en idé några vänner emellan om att brygga sitt eget öl. Ganska snart växte idén till något mer – tänk om vi kunde brygga så pass mycket öl att det kunde komma oss men även andra till gagn. Så växte idén från att brygga öl för husbehovs skull till att bli ett tekniskt fulländat mikrobryggeri.

I januari 2015 startade bygget av Bryggeri Sjövik. I början gick det fort och moment efter moment klarades av. Vänner, kollegor mm informerades om att det snart skulle bjudas på lokal öl från Sjövik men det tog lite mer tid än vi trott.

I april 2020, närmare bestämt söndagen den 26 april, så är ett gäng förväntansfulla gubbar igång med sin första bryggning.

Den första bryggningen är en IPA och beräknas tappas på fat och flaska torsdagen den 7 maj!

Vad som händer efter det står skrivet i stjärnorna men besök oss gärna på vår hemsida, eller varför inte kika in i vårt bryggeri när tillfälle ges. Det här kommer förhoppningsvis bli starten på en magisk resa.

Skål på sig!